Gel Gör Cağ Kebap (Erzurum)

Merhaba,

Bugünkü lezzet durağımızı Doğunun Paris’i denilen Erzurum ilimizden yani Dadaş diyarından seçtim.

Erzurum denilince ilk akla gelenler Palandöken Dağı, Çifte Minare Medresesi,Yakutiye Medresesi,Üç Kümbetler ve Oltu Taşı olmuştur.Yemek olarakta tabiki Cağ Kebabı.Cağ Kebabı ilk olarak Erzurum’un ilçeleri olan Oltu ve Tortum’da yapılmış sonrasında Erzurum’a gelmiş ve ünlü olmuştur.Günümüzde bu işi çok iyi yapan çok yer olmasına karşın ben iki yeri sizlere öneriyor olacağım.Gel Gör ve Koç Cağ Kebap.Bugün ise sizlere Gel Gör’ü anlatıyor olacağım.

Gel Görün kurucusu Şakir Ustamız işe 1970 yıllarda sulu yemek yaparak başlamış,öncesinde kardeşinle ortak olmuş sonrasında ayrılmışlar,1982 yılında işe Gel Gör Cağ Kebap ile devam etme kararı alıp bugünkü mekanı kurmuştur.Günümüzde Gürcükapı şubesinde hizmete devam ediyor.

Çağ Kebabı önceden terbiye edilmiş etin yatık bir şişe geçirilip odun ateşi üzerinde pişirilmesiyle hazırlanır.Odun ateşi olarak meşe odunu kullanılması makbuldür.Et genel olarak kuzu eti  seçilir  ve minumum iki gün dinlenmiş olmalıdır.Kuzu etinin tümü kullanılmaz.Belli bölgeleri ayrı ayrı üst üste gelecek şekilde dizilir,böylece değişik bölgelerin lezzetleri dağıtılmış olur.Et yatık biçimde odun ateşinin kızgın közüne 10-15 cm yüksekte pişirilir ve döner bıçağı ile birer porsiyon kesilip cağ/bico (cağ şişine verilen yöresel isim) üzerinde ızgaraya konulur. Burada biraz daha pişirilir ve servis edilir.

Kuzular Erzurum ve Kars yöresinden özenle seçildiğinden,hayvanlar dağlarda doğal otlaklarda otladığından dolayı etin kalitesi gerçekten müthiş,kesinlikle koku olmuyor vede çok lezzetli.Üstüne kadayıf dolma tatlısı buraya özgü ve oldukça güzel.

Şişin tanesi 7TL olduğunu belirteyim,bu kaliteye göre oldukça  makul bir fiyat.

Mekanın girişinde cağ kebap rekortmenleri bulunuyor.Rekor 132 şişle Rizeli bir ağbimize ait,cep telefonuda rekorun altında mevcut,bu rekoru kıran olursa cepten aranıp gelip rekoru tekrar kırıyormuş..

Adres:İstasyon Caddesi no:4 Gürcükapı / Erzurum
Telefon: 444 1 870 – 0442 213 32 53 – 0442 213 32 54

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Sitedeki yazılar kopyalanamaz !
Gezerek Yiyelim