Kısmet Pide (Nazilli, Aydın)

Arkadaslar merhaba,

Bugünkü lezzet durağımızda Nazilli’de olacağız,pide denilince ilk akla gelen bölgelerden biri olan Nazilli ilçemiz Aydın’ın güzel ve büyük bir ilçesidir.

Yıllardır il olabilmek için gayret sarfederler,ayrıca Türkiye’nin yaş ortalaması en uzun olan bölgede yine burasıdır.Doğal ürünlerin burada çokça tüketilmesi bunu sağlamış olmalı diye düşünüyorum.

Nazilli çok güzel ve eski bir yer yerleşim bölgesi,bu yüzden olacak yemek kültürüde oldukça gelişmiştir,bugün bunlardan bir tanesi olan pideyi işliyor olacağız.

Nazilli’de bu işi en iyi yapan kim derseniz Kısmet Pide derim.

50 yılı aşan bir geçmişe sahip olan işletmeyi, baba Hilmi Duruoğlu(1930) 1958 yılında kurmuş. İlk yıllarda ekmek fırını olarak işleyen mekan, 1975 yılında pide fırını olarak faaliyet vermeye başlamış. 1986 yılında oğul Mehmet Duruoğlu tarafından devralınan pide fırını Nazilli’deki yerini ve değerini devam ettirmiştir. 1997 yılının Şubat ayına kadar Mehmet Duruoğlu tarafından işletilen pide salonları Mehmet Usta’nın vefatı sonrası eşi Hasibe hanım tarafından işletilmeye devam edilmiştir.

Gerçi günümüzde ikiye ayrılmış olsalarda yine aynı tadı ben Öz Kısmette bulabildim.(kızı ve gelini tarafından işletilen karşılıklı 2 yer mevcut,birisi eski yerleri diğeride tam karşılarında yeni yapılmış binada hizmet veriyorlar).

Pide olarak Nazilli Gülü,peynirli-yumurtalı,kıymalı-yumurtalı,tahinli pideler oldukça başarılı.

Nazilli gülü ve peynirli pideler benim ilk tercihlerim,en sonunda çayla beraber yenilen tahinli pidede üstüne tatlı niyetine.Fiyatlar inanılmaz ekonomik,pideler 8-10 TL arasında değişen fiyatlarda satılıyor,çok uygun.

Ustalar ve çalışanlar oldukça samimi ve içten insanlar,müdürleride oldukça sevimli.

Nazilli’ye yolunuz düşerse ana kavşaktan Bozdoğan yoluna sapıyorsunuz,biraz ilerleyince sağ tarafta yeşil bir türbe beliriyor,yeşil türbeden sağa dönüyor polis karakolun tam köşesine ilerliyorsunuz.Böyle bir yerde bu lezzet olur mu derseniz oluyor,mekan şehir merkezinin oldukça uzağında kalıyor ama full işliyor,çünkü işlerini çok iyi yapıyorlar ve insanlarda tabiki bu lezzeti tadmak için geliyorlar.

Afiyet olsun.

Adres:Karaçay mah. Reşit Galip Cad. No:66/1 Nazilli/Aydın

Tel: 0 256 312 52 53

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Sitedeki yazılar kopyalanamaz !
Gezerek Yiyelim