Hüsnü’nün Yeri (Datça, Muğla)

Merhabalar,

Bugünkü lezzet durağımızı Ege-Akdeniz’in birleşim yeri olan Datça Yarımadasından seçiyor olacağım.

Muğla’nın şirin bir ilçesi olan Datçamız yıllardır bitmeyen yolu yüzünden oldukça bakir kalmış bir bölge idi.O virajlı yollarından bir giden bir daha asla gitmek istemezdi.Yol yapımı sonrası hızlı bir şekilde yapılaşmaya maruz kaldı,fakat hala sakin ve güzel bir bölge.

Koyların bük olarak adlandırıldığı bu bölgenin doğal güzelliklerinin yanı sıra yemek kültürüde oldukça gelişmiştir.Çağla Bademi Türkiye genelinde ün salmış bir durumda olan bölgenin ot yemekleri ve balık çeşitliliği oldukça iyi durumdadır.

Bugün bunları bu bölgede iyi yapan 25 küsur yıllık bir mekanı anlatıyor olacağım sizlere;ismi Hüsnü’nün Yeri Körmen Restaurant olan mekan denize sıfır şekilde hizmet vermektedir.

Gündüzleri önündeki kumsaldan denize girebileceğiniz, akşamları ise aynı yerde leziz deniz ürünlerini tadabileceğiniz bir yerdir burası.

Eskiden Körmen Limanında bulunan mekan bugün yat limanında, denize birkaç adımlık bir mevkide, Maya Apart Otel’in altında.

Menü tabiki balık ve deniz ağırlıklı,ara sıcaklardan ahtapot ve kalamar ön plana çıkmakta,ayrıca mezeleride oldukça taze.

Yazın akşam üstü kumsalda denize sıfır hafif tatlı esen bir meltemle yemek yemenin keyfini burada tadabilirsiniz.

Balıklar oldukça taze,ahtapot mutlaka tadılmalı,fiyatlara gelince deniz balık resturantlarının fiyatı malum,yazlık yer olunca biraz maliyet artıyor,fakat Datça’da önerebileceğim 1-2 balık restaurantından birisi,şahsen biz memnun kaldık,fiyata fazla takılmadık.

Afiyet olsun..

Adres:İskele Mah. Liman Girişi No:64/1 Datça / MUĞLA

Telefon:02527129397

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Sitedeki yazılar kopyalanamaz !
Gezerek Yiyelim