Venedik Pizza (Alsancak, İzmir)

Merhaba,

Bugünkü yazımızda İzmir’deyiz fakat lezzet olarak İtalya’dan esintiler veriyor olacağız.

Konumuz bu hafta pizza üstüne.

MÖ altıncı yy’da Pers Kralı Darius’un sefer kayıtlarında ordusundaki askerlerin,uzun yürüyüşler esnasında yuvarlak ekmekler üzerinde eritilmiş peynirle hazırladıkları yiyecekleri yediklerinden bahsedilir.

Pizza ise bundan yaklaşık 300 yıl önce,kimilerine göre 1500 yıllarda İtalya’nın Napoli kentinde yoksul yemeği olarak icat edilmiş ve buradan yayılmış bir yemek türü olarak anlatılır.

Avrupa’ya 1960-70’li yıllarda seyahat eden Türkler pizzayı burada keşfetmişlerdir.İzmir’de bu işin kahramanı ise Ahmet Günter Sezener Beyfendi olmuştur. Pizza ile, bilgisayar mühendisliği okumak için gittiği Almanya’da tanışmış ve Türkiye’ye geri döndüğünde İzmir Alsancak’ta Pizza Venedik’i kurmuştur.

Bugün işleri bu işin okulunda okumuş olan oğlu Osman Sezeren Bey 2.kuşak olarak devam ettirmektedir.

Tam 35 yıldır İzmir’de pizza üstüne hizmet vermekte olan işletmeyi, Türkiye genelinde bu işi çok iyi yapan,hatta ilk getiren bir yer olarak tanımlamak daha doğru olacak.

Alsancak’ta Venedik esintisi,ahşap dekorla mükemmel bir uyum yaratılmış,üstüne kaliteli şefler ve garsonların sunumları eklenmiş.

Menüde sadece pizza bulunmuyor,makarna,risotto,lazanya,biftek,çok özel salalataları,tatlılar ve çeşitleri burada bulabilmeniz mümkün.

Bu mekanın dışında 4 adet hızlı servis yapan express adlı yerleride mevcut,fakat önerim Alsancak Gül Sokak’ta bulunan esas mekana gelip tatmak üstüne olacaktır.

Fiyatlar kaliteli ürün ve hizmetle doğru orantılı,yani ucuz değil fakat buna değer.

Afiyet olsun..

Adres:1382 Sokak No 10/B, Alsancak, İzmir
Telefon:0 232 422 27 35
Web: www.pizzavenedik.com

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Sitedeki yazılar kopyalanamaz !
Gezerek Yiyelim