Adil Müftüoğlu – Uğur Lokantası (Çankaya, İzmir)

Tekrar Merhaba,

Bugünkü yemek rotamızı İzmir Çankaya’da(eski pit pazarı sokağında) bulunan Adil Müftüoğu Lokantasına diğer adıyla Uğur Lokantası’na çeviriyoruz.

1955 yılında kurulan bu müessese rahmetli Adil Bey tarafından kurulmuştur.

(kısa bir zaman önce vefat etmiş,Allah rahmet eylesin..)

Adil Bey Mardin-Midyat doğumlu,işi çeşitli yerlerde garsonluktan başlayarak öğrenegelmiş gerçek bir usta..Adana,Konya Ereğlisi,Adana,Söke,İzmir çalıştığı yerler olmuş,en sonunda Konak Vapur İskelesinde Deniz Gazinosun’da çalışıp bugünkü yeri devralıp işe soyunmuş.İşe başladığında kızı doğmuş, uğur getirdiğine inandığından Uğur Lokantası ikinci bir isim olarak mekana konulmuş.

Tam bir Esnaf Lokantası olan bu yerde Osmanlı Mutfağının,Ev/Tencere yemeklerinin en şeçkin örneklerini tadabilirsiniz.Kapları eski usul kalaylı büyük tepsi şeklindeler.Yemek çeşitleri çok olduğundan ilk başka karar veremekte zorlanabilirsiniz.

Elbasan tava,ciğer sarma,haşlama,tas kebabı,tandır ve kurufasulye en ünlüleri.Kurufasulyede ilk ona kesin girmişler bile.Bunların haricinde mevsimsel ürünlerde mevsimine gore mevcut.Ben sebzeli kuzu haşlamasına bayıldım,hem lezzetli hemde sebzelerle oldukça sağlıklı.

Yemek sonrasında ünlü lor tatlısından mutlaka yiyin ama kaymaklı olsun.

Lokantamız oldukça eski,peki aşçısı,garsonları?

Aşcısı Necip Güven Usta 25 yıldır burada,bir başka demirbaş baş şefleri Murat Okulmuş,tam 33 yıl olmuş.Bir başka kıdemli garsonumuz Naci Kovancılar 25 yıldır burada çalışmakta.Bir diğer kıdemli garsonumuz Ertürk Aras 20 yıl bu mekana emek harcamış,en gençleri olan Hasan arkadaşımız ise sadece 4 yıldır burada hizmet vermekte.Lokanta olan bir yerde bu durum çok sık karşılaşılan bir durum değil.

Sabah erken saatlerde açılan mekanda öğleden sonra birşey bulmak mümkün olmuyor,genelde saat 16:00 gibi kapatılıyor,yani akşam servisleri bulunmuyor.

Adil Bey’in ardından oğlu devam ettirsede,şuan 3.kuşaktan Alper,Alpay kardeşler iş yerinin başına geçmiş durumdalar.

Fiyatlara gelirsek esnaf işi,normal olduğunu belirteyim.

Bulunduğu cadde eski bit pazarı olmasına rağmen müşteri portföyü oldukça nezih.

Denemenizde fayda var derim.

Afiyet olsun.

Adres:Gaziosmanpaşa Bulvarı 1369 Sokak No:11 Çankaya/İzmir

Tel:232 483 34 32-232 425 23 99

Aşğaıdaki konum bölümünden ayrıntılı adresi google mapsden bulabilirsiniz.Tesekkurler…

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Sitedeki yazılar kopyalanamaz !
Gezerek Yiyelim