Köfteci Hurşit (Ödemiş, İzmir)

Damak tadı benim için vazgeçilmez bir uğraş,ne kadar uzaktada olsa mutlaka gider bir tadına bakarım.

Favori mekanlarım salaş ama temiz,esnaf lokantaları,genelde babadan oğula geçmiş bir kültür birikimi olan yerler olmuştur hep..

Genel olarak bu tür yerleri yeni bir şehire gittiğimde eski esnaflara, özellikle o yörenin yerli insanlarından sora sora buluyorum,böyle oluncada hep nokta atışı yerleri keşfetmiş oluyorum,sizlerle bunları paylaşmak istedim.

Bu yazımda önereceğim yer Ödemiş’teki meşhur köfteci Hurşit,takribi 1960’lardan beri dükkan çalışıyor,sadece köfte bulunur,ilgili mekan şuan 2.ve 3. kuşak baba oğul olarak işletiliyor.(Usta’nın ismi Raşit Usta,Hurşit babasının ismi)

Hurşit’in köftesi abartısız söyleyeyim Türkiye’de ilk beşe kesin girer,ben takribi olarak 15 yıldır bu mekana giderim,bu güne kadar bugün iyi olmamış diyemedim.

Halis köy tereyağı ile yapılan bu köftenin püf noktası etin çok kaliteli olması (tereyağı çeşmesini bu mekanda gorecek ve şaşıracaksınız.)

Mekan sahibi 25 yıldır aynı kasap’tan, sadece ama sadece süt dana kullanarak bu muhteşem tadı bizlere kavuşturuyor,etin kalitesi önemli fakat içinde ekmek ve harc olmaması ayrı bir konu,kıymayı dağılmadan tutabilmek için kıyma içine irmik,kimyon konuluyor,irmik diğer köftecilerde olmayan bir durum ve köfteye ayrı bir lezzet katıyor doğrusu.

Mekan eskiden oldukça salaştı,şuan daha derli toplu,servis sabah saat 9:30’da başlar öğleden sonra saat 14:00’de bilemedin saat 15:00’de mutlaka biter.Öğleye doğru içeride 40 kişi köfte yer,dışırıdada bir o kadar kişide sıra bekler,biri çıkınca hemen sıradaki 6 kişilik masalara hemen oturur,bekleme yapmak olmaz.

Köftenin yanında garnitür olarak gelen kışın soğan+maydanoz+isot+limon,yazın ise köy domatesi gerçekten süper tadlardır.Koyun yoğurdu ve ayranıda bu köfte ile muhteşem olur.

İlave köfte istenirse garson, abi takviye ister misin? diye sorması ilk başta sizi şaşırtabilir:)

Fiyat+kalite dengesine gelince,ücreti öderken 2-3 kere fiyat bu mudur? dedirtecek cinstendir ve sonuçta fiyat budurJ,yani çok ama çok makul,6 büyük köfte 1 porsiyon yapar ve fiyatı sadece 7TL dir.

Ödemiş geliri tarım kökenli olduğundan fiyatlar oldukça makul bir seviyede..

Ödemiş’e gidildiğinde tereyağlı köftede ilk tercih olması gereken yer.

Ödemiş Hükümet Konağı kavşağından sağa dönüldüğünde ilk köşedeki mekan,çok köfteci olduğundan karıştırmamakta fayda var.

Adres: Cumhuriyet Cad. No: 14 Ödemiş – İZMİR Tel: (0232) 545 40 98

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Sitedeki yazılar kopyalanamaz !
Gezerek Yiyelim