Beğendik Abi (Urla, Bornova, Alaçatı(Kapalı) – İZMİR)

Bugünkü lezzet durağımızı Urla’dan seçtim,ismi:Beğendik ağbi,diğer adı ile Handan Hnm yeri.İsmi enteresan olan bu yer 1999 yılında Urla Malgaca Pazarının karşısında esnaf lokantası olarak kurulmuştu,günümüzde ise mekan ailece gidilebilecek bir yer halini almıştır.

Ege yemeklerininin,yöresel yemeklerinin birçoğunu tadabileceğiniz ender olan bir yer olmasından dolayı oldukça populerdir.Urla guveci(dana,kuzu damak tadına gore ayrı ayrı guvec kaplarda kara fırında pişirilir),enginar,nefis Ege otları ile yapılmış çeşitli yemekler,kuzu etli şevketi bostan,Begendik Kebabı,girit ve kabak tatlıları ile yazın gerçek limondan yapılmış limonatası ve kırmızı lale şurubu ilk başta öne çıkan lezzetlerdir.

Ailece işletilen bir mekandır ve Handan hnm geminin herzaman başındadır ve kapının girişinde çay içerken görmek oldukça olağandır.

Spesiyali olan Urla Güveç yemek isteyenler mutlaka öğleden önce gitmeli,öğleden sonraya kalmayabiliyor.

Artan talebi karşılamak ve büyümek üzere bu sene Alacatı Çarşısı girişine ikinci yerlerini açtılar,burasıda yazları hizmet veriyor olacak.(Şuan Kapalı-2015)

Geçen hafta ise Bornova Forum’da yeni yerlerinde hizmet vermeye başladılar.

Otoban çıkışında Forum’a girerken Tatmahal içinde..

Burada ayrıca ızgara çeşitleride mevcut.Mekan çok şık olmuş,bugün eşimle test ettik,herşey çok mükemmel.Resmi açılışı Yılbaşından sonra olacakmış,Handan hnm ile röpartaj yapma sözü ayrıca aldım,ileride hikayesini yayınlıyor olacağım.

Fiyatlara gelirsek ne çok ucuz nede çok pahalı,kaliteye gore normal,güveç fiyatı:16TL

Mutlaka gidilmesi gerekli mekanlardan,İstanbul camiası bu yeri ilk açıldığından beri keşfetmiş durumdalar,afiyet olsun..

Not:Alaçatı (Şuan Kapalı) ve Forum Bornova fiyatlarına dikkat,mekan kiralarından olsa gerek fiyatlar artma eğiliminde,kalitede bir nebze geriye gitme söz konusu,büyürken bu konulara özellikle dikkat edilmeli derim..

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Sitedeki yazılar kopyalanamaz !
Gezerek Yiyelim