Zeus Mağarası (Güzelçamlı,Kuşadası,İzmir)

Merhabalar,

Bugünkü gezi rotamızı Kuşadası,Güzelçamlı Bölgesinde bulunan Zeus Mağarasına çeviriyoruz.Dilekyarımadası Milli Parkına gelmeden önce tabeladan çok az içeri girerek buraya ulaşabiliyorsunuz.Dilekyarımadası,Büyük Menderes Deltası Milli Parkı sadece bu bölgenin değil Türkiye’nin nadide yerlerinden.Zeus  Mağarasıda bu anlamda ilave görsel güzellikler sunuyor bizlere.Mitolojik öykülere hayat veren mağaranın girişi ve çevresinin saklı olması, milli park ziyaretçilerinin birçoğunun mağarayı görmeden bölgeden ayrılmasına neden olmakta. Birçoğumuz Milli Parka gittiğimiz halde buraya maalesef uğramayı ihmal etmişizdir.

Mitolojide Göktanrısı Zeus, kardesi Poseidon’u kızdırdığında elindeki üçlü yabasını kaldırarak dalgaları kabartıp, denizi altüst eden Poseidon’un gazabından kaçıp sakinleşmesini beklemek için bu mağaraya sığınır,dinlenir ve yıkanırmış.Bir diğer mitolojik öyküde ise bölgede krallar toplantıdayken, kraliçeler bu mağarada yüzerlermiş. Ayrıca mağaraya girenlerin karşı tarafa dikkatli baktıklarında Zeus’un yüzünün yansımasını görebildikleri söyleniyor.

Zeus Mağarası kalkerli kayaçların yer altı suları tarafından aşındırılmasıyla bu halini almış. Zaman içerisinde çöküntüyle meydana gelen obruğun içinde sular birikmiş ve küçük bir göle dönüşmüş burası.Yaz-kış ortalama 5 derece civarında olan su, özellikle yaz aylarında sıcaktan kaçan ve yüzmek isteyenler için ideal.

Sıcak bir yaz günü yolunuzu buraya çevirin öncelikle güzel temiz koylarda yüzdükten sonra burada ayrıca serinleyin derim.

İyi gezmeler

 

 

error: Sitedeki yazılar kopyalanamaz !
Gezerek Yiyelim