Börekçi Tevfik Usta (Antalya)

Merhaba,

Bugünkü yazımızda Akdeniz’in en guzel illerinden birisi olan Antalya’dayız.

Her ne kadar Antalya Dünya turizmine/mutfağına ev sahipliği yapıyor olsada,yöresel mutfaktada çok iyileri barındırmaktadır.Tevfik Usta bugünkü durağımızın ismidir.

Serpme Börek denilince akla hemen gelen yer olan Tevfik Usta,1930’dan bugüne dededen toruna devam eden bir kültür yeri.

Antalya’nın ünlü börek tarihinin son gerçek ustası Tevfik Ekizoğlun’dan başkası değildir.Yıllardır bu işte çalışmaktadır,esas ustası Rahmetli Zeki Usta,tüm hünerleri ondan öğrenmiş,Zeki Usta’nın oğulları bu işe hiç bulaşmamışlar farklı dallarda çalışıyorlar,çırağı olan Tevfik Usta işi almış ve goturuyor,sonrasında gelen var mı?

Bu tam belli değil malesef ama projeleri mevcut.Zeki Usta zamanında dükkanda börek almak için kuyruklar oluşurmuş,aynı olay şuanda Tevfik Ustamız ile devam ediyor.

Koyu Fenerli olan Ustamızın mekanını bulmak hiç kolay değil,kısa bir tarifle, Hadrian Kapısı’nın (Üçkapılar) karşısındaki yoldan yürüyüp ilk sola dönüyorsunuz ve ileride, Ay Pasajı’nın içinde Tevfik Usta’nın yeri.Mekan oldukça salaş ama çok sevimli.

Ustamız gerçekten çok beyefendi bir insan, bize işin sırlarını kısaca anlatıyor;

Kaliteli malzeme kullanmak ve böreği iyi açmak. Hamurun karşıdan karınca duasını okuyacak kadar ince olması gerekiyor diyor. Börekte açarken kullanılan yağında önemli olduğunu vurgulayan Ekizoğlu, yağın içerisine Elmalı’dan özel olarak getirdiği tereyağı koyduğunu, böreğe tereyağının ayrı bir lezzet kattığını anlatıyor.

Biz Ümit’le beraber çok aç olmamamıza rağmen peynirli ve kıymalı börek ısmarladık,10dk içinde açması,fırına verilmesi ve servis işlemi gerçekleşti,taze taze afiyetle yedik doğrusu,peynirli pide üstüne konulan pudra şekeri bu böreğe ayrı bir tad veriyor.Börekle beraber çay serviside olan mekanın fiyatlarıda oldukça hesaplı.

Şiddetle tavsiye ederiz.

Tel: (0242) 241 58 13

Adres: Börekci Tevfik, Sinan Mh. 1255 Sk. Ay İş Hanı No: 22 07100 Muratpaşa – Antalya

Selamlar,

İlker Tolunay

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Sitedeki yazılar kopyalanamaz !
Gezerek Yiyelim