Güney Şelalesi (Güney,Denizli)

Merhabalar,

Bugünkü gezi turumuzda Denizli’nin küçük ama bir  o kadar sevimli,sessiz ilçesi Güneyde olacağız.Denizliye 70 km uzaklıkta olan bu küçük ilçemizin çevresi yemyeşil üzüm bağları ile çevrili,yazın burası yeşil denizini andırıyor doğrusu.Güney ilçesinin 4 km ilerisinde ise Güney Şelalesi bulunmakta.Şelale doğal güzelliği bakımından görülmeye değer yerlerden.B.Menderes Nehrinin oluşturduğu Cindere Barajının enfes manzarası karşısında bir gelin tülü gibi akar sular buralarda.Yaklaşık 20 m yüksekten nazlı nazlı dökülen şelale suyu kireçli, bunun sonucu olarakta şelale yatağında kalker basamaklar ve çeşitli oluşumlar meydana getirmiştir ve içinde bir Damlataş Mağarasıda oluşmuştur.

2013 yılında bir heyelan oluşmuş ve şelale çok büyük zarar görmüştür,ardından başlatılan hızlı çalışmalarla şelale eski güzel halini almıştır.

Denizli’de gezilecek yerler arasında yer alan Güney Şelalesi, birinci derece sit alanıdır ve genel sıralamada Türkiye’nin 23. doğa harikası olarak kabul edilmektedir.

Sıcak yaz günlerinde ulu ağaçların altında oturup şelalenin soğuk sularında dolaşmak oldukça keyif verici.Ayrıca yukarıda bulunan Cindere Köyüne patika yoldan trekking yapmak olası ve oldukça zevkli.Yol boyunca bitki örtüsü ve meyva ağaçları oldukça etkileyici.

Yürüşten sonra çevrede bulunan aile işletmelerinde ise alabalık yemek gerekir,oldukça lezzetli olduğunu belirteyim.Yaz günlerinde soğuk suda bulunan lezzetli karpuzlardan da tatmayı atlamayın derim.

Selamlar

error: Sitedeki yazılar kopyalanamaz !
Gezerek Yiyelim