İkbal Lokantası (Afyon)

Merhabalar,

Bugünkü gezi ve yemek rotamızı Afyon’a çeviriyoruz.Kurtuluş Savaşında önemli bir yere sahip bu şirin ilimiz son yıllarda Termal Otel turizmi ile oldukça revaçta.Anadoluya dağılım merkezi olmasıda bu  şehri bir orta durak dinlenme rotası haline getirmiş bulunuyor.Afyon sucuğu,lokumu,kaymağı alınmadan buradan ayrılamıyorsunuz.

Afyon’un yemek kültürüde bu etkileşimlerden etkilenmiş olup buram buram Anadolu kokan lezzetli yemekleri burada bulabilmek mümkün.Bugün bunları en güzel yapan yerlerden birisi olan İkbal Lokantasını sizlere anlatıyor olacağım.

Salim Usta tarafından 1922 yılında kurulmuş bu lokantanın ilk ismi “Zümrüt”. Salim Usta Yıldız Sarayında aşçılık yaptıktan sonra memleketinde bu işe devam etmek istediğinden buraya kuruluyor.1934 yılında Atatürk Afyon’u ziyaret ediyor ve yemeklerini çok beğendiği bu yerin bahtının açık olması için “İkbal” adı verilmesini tavsiye ediyor,ediş o ediş tabela ogün hemen değiştiriliyor ve günümüze kadar süre geliyor.Bugün Kütahya yolu üstünde dev bir tesis ve konaklama yerine sahip  bu işletmenin ilk yeri Afyon Çarşı içinde bulunan Uzun Çarşı içinde.Aynalı Lokanta denilen bu dükkan içinde İpek halılar ve Yıldız Sarayından müzayede ile alınıp getirtilen 2 adet orijinal aynada mevcut.

Yemekler çok çeşitli,yok yok cinsinden,hepsinden tadmak isteyenler için Aşçı Tabağı servis ediliyor.Ben buranın tandırınıda ayrıca çok seviyorum,et inanılmaz lezzetli.

Fiyatlar ucuz değil fakat bu kaliteye değer..

Afiyet olsun.

Adres: Uzun Çarşı No:21

Tel: 372. 215 1205

 

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Sitedeki yazılar kopyalanamaz !
Gezerek Yiyelim