Kebapçı Halil Usta (Gaziantep)

Merhaba,

2015 yılının ilk yazısını Gaziantep’e ayırdım.

Gaziantep hem turistik olarak Zeugma Muzesi ile olağanüstü bir yerdir,hemde yemek kültürü ile alışılmışın dışında tadlar sunmaktadır bizlere.

Tabii tad deyincede aklımıza bu bölgede et yemekleri geliyor,bugün bu yemekleri çok iyi yapan Kebapçı Halil Usta’yı sizlere anlatıyor olacağım.Kasaplıktan kardeşi Mehmet Usta ile beraber başlayan yolculuk 1972 yılında 4 masalı bir dükkanla esnaf lokantası işine dönüşmüş,sonrasında yollar ayrılmış ve Halil Usta kendi adını taşıyan mekanla işine devam etmiş.Günümüzde Gaziantep Karşıyaka Bölgesinde bulunan mekan yeni açılmış olan Zeugma Müzesinin hemen arkasında bulunmaktadır.Burada etin her türlü çeşidi yapılmaktadır,fakat ben özellikle küşlemesine dikkat çekmek istiyorum.

Küşleme koyunun omurgasının iki tarafından uzanan yaklaşık 15 cm uzunluğunda bir et parçasıdır,sinirsiz olduğu için en yumuşak koyun etidir ve terbiyesiz sadece tuzlanarak mangalda hafif pişirilerek tüketilir.Bu eti ünlü yapanda burada Hali Usta’dır.Mutlaka deneyin derim.Mekanda öğleden sonra bir şey kalmıyor,erken gitmekte fayda olur.

Fiyatlarda et yemekleri ile doğru orantılı,çok abartlı değil.Halil Usta ve çalışanlarda oldukça ilgili,mekan hafif salaş otantik.

Afiyet olsun.

Adres:Karşıyaka Semti Gaziantep Mozaik Müzesi Arkası Tekel Caddesi Öcükoğlu Sokak 27500 Şehitkamil / Gaziantep

www.kebapcihalilusta.com.tr

Telefon: 0342 323 16 16

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Sitedeki yazılar kopyalanamaz !
Gezerek Yiyelim