Nazmi Restaurant (Gümüşlük – Bodrum, Muğla)

Merhaba,

Bugünkü lezzet durağımızda yazın bu sıcak günlerinde Bodrum Gümüşlük’te olacağız. Myndos antik kenti ile bütünleşmiş bu eşsiz koy Bodrum’un gözde mekanlarınıda bünyesinde toplamıştır.Tatilcilerin gözbebeği yerlerden birisidir burası.

Ayrıca Gümüşlük denince akla ilk gelenlerin başında balık gelir.Burada kıyı boyunca oldukça çok sayıda balık restaurantını bulabilirsiniz.Bugün bunlardan bölgenin en eski balık restaurantını anlatıyor olacağım sizlere,mekanımızın ismi Nazmi Restaurant.

Kuruluşu 1960’lara dayanan bu yerin kurucusu Nazmi Usta asıl mesleği sünger avcılığı.Hayatlarını senelerce zor şartlarda kazanarak çıkarmış bu insanlar,sonrasında ise balık lokantasını açmışlar ilk buralarda,tabi o zamanlar burası bu kadar kalabalık gözde bir yer değil.

Sonrası oğlu bayrağı devir alıp bugünlere geliyorlar.Buralarda balık işini en iyi bilenlerden,yapanlardan;bilenin geldiği bir yerdir burası.Balığın her türlüsü burada mevcut,gayet güzelde pişiriyorlar,biz tercihimizi Lagos/Orfoz buğulamadan ve Levrek ızgaradan yaptık ve oldukça doğru bir seçim oldu.Soğuk ve sıcak mezelerde oldukça lezzetli idi.Restaurantın garsonlarınında oldukça samimi misafirperver olduklarınıda özellikle belirtelim.

Fiyatlara gelince deniz balığı malum,öncesinde fiyatları fixlemekte fayda var,fakat bölgeye görede makul olduğunu belirtelim.

Tel:(252) 394 30 03

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Sitedeki yazılar kopyalanamaz !
Gezerek Yiyelim