Elmacıoğlu İskender (Kayseri)

Merhaba,

Bugün lezzet durağımızda Kayseri’de olacağız.

Kayseri Anadolu’nun parlayan yıldızı,oldukça güzel ve düzenli bir şehir,hatta düzen olarak bence Türkiye’nin en iyisi.

Şehirde temizlik oldukça yerinde,belediye başkanı hangi partiden olursa olsun öncelikli olarak Kayseri için çalışıyormuş,buda direkt şehrin hayatına yansımakta.

Kayseri şehri ve Erciyes Dağı ayrılmaz bir bütünlük sergiler.Kış aylarında kayak turizmi,yaz aylarında nefes alma mekanı burası.Şehrin her noktasından görülebilen sönmüş bir volkan.

Ayrıca Kale civarı,Kapalı Çarşısı ve Kale yanında bulunan meydan şehrin karakteristik yapısını bizlere sunar,burası şehrin atardamarıdır adeta.

Kayseri denilince akla ilk gelenlerden bir taneside mantı ve pastırmasıdır.Et ve hamur yemeklerinin çok iyi yapıldığı yerler burada mevcuttur.Bugün bunlardan bence en güzellerinden birisi olan Elmacıoğlunu sizlere anlatıyor olacağım.

Millet Caddesi’nde bulunan merkez şubeleri 1959 yılında Rıza Elmacıoğlu ve Nuh Elmacıoğlu tarafından kurulmuş.Mekan tarihi surlar yanında yer almaktadır.

Ankara’dan getirilen ustalarla İskender yapılmaya başlanmış ve çok beğenilmiş. Lokanta ikinci kat, üçüncü kat derken şu anki dört katlı halini almış.

Menüde İskender Kebap başta olmak üzere Kayseri Mantısı,ızgara ve pide çeşitlerini kapsayan oldukça geniş bir liste üstüne kurulu.

Ayrıca pastırma türevleri haliyle burada çok popüler.

Benim başka önerim yöresel Kayseri mutfağı yemeklerinden biri olan “Yağlama”. Yağlama, yöresel yemekleri içinde şimdiye dek tattığım en güzel lezzetlerden biri.Hamuru yumuşak bir gözleme,içinde kavrulmuş kıyma,soğan,biber ve salça mevcut.Yağlı gelen bu ürün yoğurtla beraber afiyetle yeniliyor.

Fiyatlara gelince makul seviyelerde.Öncelikli olarak çok şık dekore edilmiş bir restaurantta yöresel yemekler yeniliyor,hesapta bu lükse göre oldukça hesaplı.

Afiyet olsun..

Adres: M.K.P Bulvarı No:56 / Melikgazi / Kayseri

Telefon: 0 352 223 77 77

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Sitedeki yazılar kopyalanamaz !
Gezerek Yiyelim