Manzara Cafe (Ildır-Çeşme, İzmir)

Merhaba,

Bu haftaki yazımızda yazın bu son günlerinde Çeşme’ye ayırıyoruz,gerçekte bu yazıyı yaz başı yazmak daha güzel olurdu,gerçi tarif edeceğim kafe Ekim sonuna kadar açık kalıyor,biraz daha zamanımız var anlayacağınız.

Ayrıca Eylül-Ekim ayında Çeşme bir başka güzel olduğunu özellikle belirteyim..

Bugün sizlere Çeşme Ildır’dan Manzara Cafe’yi anlatıyor olacağım.

Adı üstünde mutlaka fotoğraf makinesiz buralara kesin gelmeyin,özellikle gün batımı/doğumu fotoğrafları için eşsiz bir doğal mekan burası.

Adına gelince,adı üstüne Manzara Kafe.1994’den beri hizmette olan bu mekan ilk açılışında oldukça salaş ve küçük bir mekandı,şimdiki zamanlarda oldukça büyüdü,genişledi.

Peki buranın sadece manzarası mı güzel?

Tabiki hayır,manzarası dışında burayı sıradışı yapan esas öğe lokması,evet yanlış duymadınız lokma,fakat ne lokma..Tadmayan ne dediğimi anlayamaz.

Lokma hamurları günlük yapılır ve ürün sipariş üstüne sıcak sıcak yapılır ve servis edilir.Tabi akşam üstü bunun anlamı en az 1 saat lokma beklemek anlamına gelirki,değer buna doğrusu.Şerbetli lokma üstüne tarçın ve çay veya ev tipi limonata mutlaka tadılmalı ve içilmeli..

Diğer bir seçenekte burada gözleme bu üründe gerçekten iyi kıvamda burada yapılıyor.

Yiyip içtikten mekandan ayrılmadan önce masa üstünde bulunan şişe enginarlar,enginar reçelleri,enginar ezmelerinden tadılmalı ve alınmalı derim,benden hatırlatması.

Fiyatlara gelince Çeşme türünden,ucuz değil ama ödediğinizin karşılığını alırsınız.

Bölgenin en güzel manzarasına karşın en iyi lokma yenilecekse buna değer derim.

Afiyet olsun..

Tel : 0232. 7251072-Ildır Çeşme

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Sitedeki yazılar kopyalanamaz !
Gezerek Yiyelim