Karina Restaurant (Eskidoğanbey-Söke, Aydın)

DSC03753

Merhaba,

Bugünkü lezzet durağımızda Aydın’ın güzel ilçesi olan Söke’ye bağlı Yenidoğan Bey Köyünde olacağız.

Rotamızı Dilek Yarımadası Yenidoğan Bey Köyü Karina Bölgesine,diğer adıyla Menderes Deltası’nın en son bölümünde bulunan Karina Balık Restaurantına çeviriyoruz.

Türkiye’nin belkide en bakir bölgesi olan Dilek Yarımadası’nda doğa ile iç içe unutamayacağınız anılarla Ege Denizi’nin sunduğu muhteşem lezzetleri tatmak istiyorsanız buraya mutlaka geliyor olmalısınız,çünkü yer gerçekten gizli kalmış bir cennet..

Yaklaşık 10 yıldır hizmet veren bu işletmede her türlü deniz balığını uygun fiyatlarla yiyebiliyorsunuz,ayrıca yazın masaları deniz üstüne atıp ayaklar denizde balık yemeninde ayrı bir tadı var doğrusu.

Balıklar günlük ve denizden.Mezeler de oldukça hesaplı ve lezzetli.Balık olarak mevsimine göre çipra,levrek,turna,tofan kefal,mırmır,mercan,sargoz,melanur,milenkop,dil,sinarit,kaya barbunu bence en güzel olanları.

Aşçımız Abdullah Usta senelerin usta aşçısı,şefi,mezeleri konuşturuyor doğrusu.Kalamar, ahtapot salatası ve güveci, karides güveç ve tereyaglı jumbo karides, deniz börülcesi, börülce tarator, patlıcan köz salata, haydari, özel ev yapımı zeytin (zeytin bu bölgeye özgü olarak deniz suyu ile yapılmaktadır), koyun peyniri, mevsim salataları, aluminyum folyada tahin helvası, mevsim meyvaları her zaman en taze hali ile eşşiz damak tadları olarak sunulmaktadır.

Mangalda ise Murat Ustamız,atlamadan geçmeyelim.Mangal deyip geçmeyin,balığın kaç derecede ne kadar mangal üstü kalacağı,korun hangi seviyede olacağı o kadar derin bir konu ki,Murat Usta bu işte üst sınıfta.

Diğer tarafta Selahattin Amca,diğer lakabıyla Selo Amca (geçen yıl malesef vefat etti,Allah rahmet eylesin çok iyi bir insandı)) ve oğlu Hakan bu işletmenin sempatik sahipleri.

Yaz/Kış açık olan mekanda,güzel bir gün geçirmek isteyenler buraya mutlaka gitsinler derim.

Afiyet olsun..

Not:Buraya gelirken Eskidoğan Bey Köyü’nü ve burada bulunan Dilek Yarımadası Müzesi’ni gezmeyi atlamayınız.

İlave olarak gün batımı bu bölgede olağanüstü,mutlaka seyredilip fotoğraflanmalı. Ayrıca bölge foto safari olarak oldukça uygun.

Selamlar;İlker Tolunay

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Sitedeki yazılar kopyalanamaz !
Gezerek Yiyelim