Topçu Kebap (Antalya)

Arkadaşlar merhaba,

Bu haftaki yazımızda tekrar Antalya’dayız.Antalya gezilecek yerlerin ve lezzet duraklarının bol olduğu ünlü bir ilimiz.Bugünkü lezzet durağımızda Antalya’nın ilk lokantasından birisi olan Topçu’nun yerini anlatıyor olacağız.1885 yılında kurulan yerimiz,yanlış duymadınız tarih doğrudur,sadece Antalya’nın değil Türkiye’ninde ilk lokantalarından birisidir.Mekan Mehmet Arıkan tarafından 1885 yılında kurulmuş ve o zamanlar sadece şiş köfte ve piyaz servisi yapılırmış.Topçu ismi Mehmet Amca’nın askerde Topçu olarak görev yapmasından ileri gelmektedir.Şuan 4.kuşak görevdedir.2011 yılından beri Mesut Topçu ve 4. kuşaktan oğulları Koray ve Recep Topçu bayrağı devralmışlardır.

Topçu’da ilk akla gelen şiş kebap ve tahinli piyaz olsada ben dönerinide çok beğendim.Yemek sonrası kabak tatlısıda gerçekten oldukça lezzetli.Arap kadayıfıda ayrıca denenmeli.

Bunca yıllık işletmenin kaliteden taviz veremeyeceği aşikar,bu yüzden fast food merkezlerinede kaliteden ödün vermemek üzere sıcak bakmıyorlarmış.Bencede en doğrusu.

Fiyatlar oldukça makul,servis guzel ve hijyen oldukça yerinde,yolunuz düşerse mutlaka denenmeli derim.

Not:Tadı yerinde yenmeli,evlere servisleri yok,doğru karar..

Afiyet olsun.

Adres: Kazım Özalp Cad.No:21 Antalya,Antalya Merkezde,Yivli Minare,Saat Kulesi arka sokakta, trafiğe kapalı caddede,her zamanki yerlerinde..

Tel:0 242 241616

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Sitedeki yazılar kopyalanamaz !
Gezerek Yiyelim