Kemeraltı Lezzet Durakları – Melemenci

Kemeraltı lezzet durakları açısından çok zengin bir bölgedir.

Tarihi ve büyük çarşı oluşu nedeni ile 2-3-4 kuşaktır işletilen işletmeler mevcuttur.

Bugün bunlardan birisini sizlerle paylaşıyor olacağım.

Bilenler iyi bilir… Melemen deyince Kemeraltında akla ilk o gelir.Eskiden Sema Sineması ile Şan Pasajı’nın olduğu sokağa girince sağ tarafta küçük bir dükkandı. Şimdi ise yine aynı küçüklükte birinci ikinci Beylerin ara sokağında hizmete devam ediyor. Yine içeride 3-4 küçük masa, salaş mekan, burada dışarıya da 2 ilave masa atmışlar.Insanlar öğle saatlerinde bu lezzeti tadabilmek için kuyruk olurlar.

Bu yüzden Cumartesi günleri saat 10-11 arası gitmek en mantıklısı.Melemen tek ürün ve standart, değişik versiyonları mevcut, ama ben size sadesini yani klasik olanını önereceğim.Farkı nedir diye sorarsanız,sana yağı,domates,yeşil biber ve standart yumurtayı muazzam pişirme olarak özetleyebilirim. Kalite hiç değişmez, aynı özende yağ domates ve biber karıştırılır, belirli bir süre sonra yumurtalar kırılır, üstüne başka bir sahan konularak kapatılır, belirli bir sure sonra tekrar karıştırılır ve ters yüz edilir ve de pişirme süresi oldukça uzundur, sıcak servis edilir, yemeden biraz beklemeniz gerekir, çünkü çok sıcaktır:)(Aynı anda 10-12 yumurta yapabilecek ocak düzeni mevcut olduğundan süre sorun teşkil etmez.)Belki 40 yıldır aynı işi yapan ustamız 80’li yılların GS Kaptanı olan İsmail’in ağabeyidir.

(Sarı İsmail lakaplı). Bu ayrıntıyıda çoğu kimse bilmediğinden paylaşayım dedim,çünkü içeride İsmail’in orta boy fotoğrafı bulunması sade bir GS taraftarı olarakta algılanabilir:)Fiyatlar çok makul, 2 yumurtalı melemen 6 TL,Pazar günleri kapalı olduğunu hatırlatmakta fayda olacak.

Nasıl gidilir: Kemeraltı Konak’ta 1. ve 2. Beylerin arasındaki dar sokakta. No: 19/C Kemeraltı, Konak – İZMİR

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Sitedeki yazılar kopyalanamaz !
Gezerek Yiyelim