Dönerci Orhan (Alsancak, İzmir)

Merhaba bugün İzmir içinden bir yer tavsiye ediyor olacağım.

İsmi Dönerci Orhan,1975’den beri hizmet veren ve sadece döner yapan bir mekan burası.

Rahmanoğlu ailesi 1955 yılında Makedonya’dan Akhisar’a göçerek macerasına başlamış,Ahmet Bey 1973 yılında Akhisar’da bir lokanta açarak ticaret hayatına atılmış ve aynı zamanda Avşa’da pansiyon işletmeciliği yaptıktan sonra 1974 yılında ailece İzmir’e taşınmışlar.İzmir’de tecrübeli oldukları pansiyon işletmeciliğine başlayan Ahmet Bey oğlu Orhan Bey’e 1975 yılında bir dönerci dükkânı açmış ve oğluyla beraber gıda sektöründe tekrar yola devam etmeye başlamışlar.

Değişik mekanlarda çalıştıktan sonra Çankaya Halit Ziya Bulvarı no:6’da küçük bir büfe açmışlar,sonrasında bu cadde üstünde ilave daha geniş bir mekan devreye girmiş ve en sonunda 2011 yılında Balçova Asmaçatıda 3.dükkanları faaliyete geçmiş.

İşleri ilk açıldığında esnafa/çalışanlara yönelik öğle yemeği için bir yermiş, Balçova’daki yerle daha geniş bir kitleye hitap etme şansı yakalamışlar..

(Migros üstündeki bu yerleri malesef yakın zamanda kapandı,3. dükkanlarını Kordon Orduevi arkasına açtılar,eski Beymen karşısı,büfe tarzı..)

Döner tek ürün,ama mutlaka tadın,gerçekten çok güzel,ben ne zaman yesem,aynı standartı yakalayabiliyorum,tercihim,ilk yerleri olan büfe dükkan Halit Ziya Bulvarı No:6’daki mekan.

Kesinlikle tavsiye ederim,pişman olmazsınız.

Şuan 3.Kuşaktan Kaan bey babası Orhan bey ile birlikte işleri yürütüyordü,Orhan bey malesef geçen yıl vefat etmiş,şuan Kaan Bey işletmeyi yönetiyor.

Ayrıca söylemeden geçmeyelim,her 23 Nisan’da işletme çoçuklara o güne mahsus bedava döner+ayran dağıtımı yapmakta,buda Türkiye’de bir ilk sanırım;guzel, örnek bir uygulama ve davranış..

Fiyatlar: Porsiyon: 14TL, Çeyrek ekmek döner: 6TL, Yarım ekmek döner: 7TL, Dürüm: 6TL

Çankaya Şube1: Halit Ziya Bulvarı No : 6/B Çankaya / İZMİR Telefon: 0232 483 74 44

Çankaya Şube2: Halit Ziya Bulvarı No:29 Çankaya İzmir

Alsancak Şube3: Dr.Mustafa Bey Cad. No:6/A Alsancak/İzmir Telefon: 0232 422 58 88

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

error: Sitedeki yazılar kopyalanamaz !
Gezerek Yiyelim